MulNewsVerjaardagsuitnodiging gaat viral, Facebook haalt Project X Katwijk offline
Nederland

Verjaardagsuitnodiging gaat viral, Facebook haalt Project X Katwijk offline

MulNews: The Latest News from the UK and Around the World MulNews
2018-12-5 07:01 pm
110


Facebook heeft een evenementenpagina met de naam Project X Katwijk offline gehaald. Hij is gemaakt door een "niet authentiek account", laat een woordvoerder weten.


Een 15-jarig meisje uit het Brabantse dorp Katwijk nodigde via Snapchat mensen uit voor haar verjaardagsfeest bij haar thuis. "Vrijdag feest bij mij iedereen mag komen", had ze op het sociale medium gezet.


Daarop werd gisteren een evenementenpagina aangemaakt die al snel viral ging. Rond zes uur vanavond hadden 8600 mensen aangegeven dat ze vrijdag naar Katwijk zouden gaan en waren nog eens 20.000 mensen geïnteresseerd.


Rellen in Haren


In de discussie bij het evenement werd gesproken over drugs, vervoer en outfits. Ook werd verwezen naar Project X in Haren in 2012. Toen gingen duizenden jongeren rellen in de Groningse plaats, nadat een meisje de uitnodiging voor haar zestiende verjaardag op openbaar had gezet.


De politie is naar het meisje in Katwijk gegaan, waarop ze het feest afblies, schreef ze later op Snapchat. "De politie is ervan op de hoogte en ik wil er niet verantwoordelijk voor worden en ik ben er niet verantwoordelijk voor."


Ondergedoken


Een man die tegen Omroep Brabant zegt dat hij de oom van het meisje is, zegt dat zijn nichtje is ondergedoken. "Er werden hele verschrikkelijke bedreigingen geuit. Ook dat ramen zouden worden ingegooid."


De politie zegt ervan af te weten en met de gemeente Cuijk, waar Katwijk onder valt, te overleggen. De politie verwijst naar de gemeente, maar woordvoerders zijn onbereikbaar.MulNews
Studeren, lenen en ontvangen: zo ging dat vroeger (en nu)
Oranje ook zonder basiskrachten veel te sterk voor Kroatië
MulNews: The Latest News from the UK and Around the World
MulNews
Worldwide News
MulNews delivers breaking news, headlines and top stories from business, politics, entertainment and more in the UK and worldwide.

Comments

Advertisement

About MulNews

MulNews delivers breaking news, headlines and top stories from business, politics, entertainment and more in the UK and worldwide.

Language
Select Your Language Category